Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Traditionele chape / dekvloer


Een cementgebonden dekvloer of chape verzekert een egaal oppervlak. Afhankelijk van nood of situatie kent deze tussenlaag van zand en cement verschillende types en diktes.

 

Hechtende dekvloeren: 

Een hechtende dekvloer komt rechtstreeks op de draagvloer. Dat betekent dat er geen scheidingslaag tussen de chape en de ondergrond nodig is.

 

Niet-hechtende dekvloeren:

Een niet-hechtende dekvloer maakt geen rechtstreeks contact met de draagvloer. Wel brengen we op de ondergrond een scheidingsfolie aan vóór het plaatsen van de chape. Deze toepassing is vooral interessant bij poreuze of scheurgevoelige ondergronden en als opstijgend vocht verwacht wordt.

 

Zwevende dekvloeren:

Een zwevende dekvloer komt bovenop een isolatielaag die eerder op een draagvloer of uitvullaag  is aangebracht. Op die manier vergroot de chape de akoestische of thermische isolatie van de vloer. Afhankelijk van de vloerisolatie, helpt ze met andere woorden warmteverlies tegen te gaan of contactgeluiden te dempen.

 

Dekvloeren voor vloerverwarming:

Een dekvloer voor vloerverwarming wordt geplaatst op vloerverwarmingselementen die al op of in de isolatie verwerkt zijn. Aan de chape wordt een speciaal product toegevoegd dat de warmte nog beter geleidt.

 

Sneldrogende dekvloeren :

Wij werken enkel met de erkende hyperreactieve cement, dit leidt tot een absolute droogtijd van 7 dagen. Deze sneldrogende dekvloer zal enkel in zeer specifieke omstandigheden worden toegepast omwille van zijn duur prijskaartje.

 

Als wapening kunnen wij 2 hoogwaardige producten voorzien

Netwapening uit
gegalvaniseerd staal:

  • verminderd krimpscheuren
  • geen vloerdoorbuiging
  • verhogen duurzaamheid

Toevoeging van polypropyleenvezels:

  • verminderd krimpscheuren
  • toename stootvastheid
  • verhogen duurzaamheid

 

Meer beeldmateriaal...